NeXt Generation, het gezamenlijk leerlingenorkest van het Slagwerkensemble Appingedam en het Damster Stedelijk Harmonie Orkest, hebben vrijdagavond 16 december, samen met de leerlingen van het project muzikale vorming eenspetterend concert weggegeven. Ook een aantal beginnende instrumentale leerlingen deden mee. Sommigen van hen hadden nog maar een paar weken les.

Het concert vond plaats in de brede school Olingertil. De centrale hal was omgetoverd tot concertzaal en zat vol met enthousiast publiek. Beschermvrouw van DSHO en burgemeester van de gemeente Appingedam mevrouw Rika Pot en beschermheer van SEA de heer Rikus Jager waren zelfs aanwezig om de muzikale talenten te bewonderen. Ze waren zichtbaar onder de indruk, net als het andere toegestroomde publiek, met name bestaande uit papa´s, mama´s, opa´s, oma´s en andere familie van de muzikanten in spé. 

Het programma bestond, zoals het hoort bij een kerstconcert, uit bekende kerstliedjes zoals ‘kling klokje klingelingeling’, ‘jingle bells’ en ´white christmas´. Maar ook andere bekende popliedjes werden door de leerlingen gespeeld, zoals het swingende ‘hey, brother´ van Avicii en bijvoorbeeld muziek uit de films van Star Wars.