Op zaterdag 11 juni 2016 hebben de muzikanten van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest meegedaan aan het Muziekfestival Borkum. Al in de vroege ochtend gingen de muzikanten op de boot richting het Duitse eiland. De sfeer zat er al vroeg goed in! Eenmaal aangekomen bepakt en bezakt in het treintje richting het centrum en de Kulturinsel, het culturele en muzikale centrum van het eiland. De muzikanten hadden de hele ochtend om zelf in te vullen. Sommigen gingen richting het strand, anderen wilden liever even rustig wakker worden met een goede bak koffie op een terras. 

Om 14:00 uur verzamelden de muzikanten weer bij de Kulturinsel. Eerst nog even kort inspelen onder leiding van Carin Brenninckmeijer. Ad interim dirigent Frank Samsom was nog onderweg, vanwege muzikale verplichtingen elders eerder die ochtend. Precies een minuut voordat DSHO het podium besteeg kwam ook de dirigent aan. 'La Storia' van componist Jacob de Haan stond op het programma. Het leuke was dat Jacob de Haan zelf jurylid was en dus ook in de zaal zat. Na het verplichte te beoordelen werk 'La Storia' was het tijd voor wat luchtige muziek. 

 Buiten bij de Kulturinsel had zich inmiddels al een grote groep publiek verzameld, die al eerder genoten van andere muziekverenigingen, voornamelijk uit de provincies Groningen en Drenthe. Op het buitenprogramma stonden onder andere de nummers ‘Autumn Leaves’, ‘Sir Duke’, en een medley van Michael Jackson. Het publiek was enthousiast! Al gauw na het buitenoptreden was het tijd voor de uitslag. De uitvoering van 'La Storia' was goed voor een mooie score van 84 punten! In de vierde divisie waar DSHO uitkwam, kwam dit deze keer neer op een derde prijs. Een prima resultaat! De jury was met name positief over de mooie klanken in het orkest. De muzikanten kijken terug op een spannende, maar vooral gezellige dag met elkaar; zeker voor herhaling vatbaar!