Het harmonie-orkest van DSHO kent sinds het jaar 2000 de opzet van een Concertband. Naast traditionele muziek spelen wij veel werken uit de Film-, Musical en Popmuziek. Maar ook een koraal, een stevige mars of ouverture gaat ons orkest niet uit de weg.

Het orkest kent de authentieke harmoniebezetting waarin de hobo, fagot, piccolo, fluit, klarinet- en saxofoongroep, bariton- en (wald)hoornsectie, trombone- en trompetsectie, bassectie en een uitgebreide slagwerkgroep haar eigen rol heeft. Daarnaast worden incidenteel nog andere instrumenten toegevoegd, voorzover de composities daarom vragen, zoals synthesizer, harp, strijkbas of basgitaar.

Onder leiding van de energieke dirigent Henk van Ras, die vanuit zijn Brabantse komaf een echt harmonie-dier is, beleefde het orkest zeker in muzikaal opzicht een metamorfose. Daardoor mag het orkest zich nu tot de Top-3 van de beste harmonie-orkesten in de provincie Groningen rekenen!

Eén van de vele hoogtepunten vormde ondermeer het gezamenlijk jubileumconcert met tenor, Marco Bakker. Ook heeft het orkest twee keer deelname afgedwongen aan het Landelijk Topconcours van de KNFM in het Musis Sacrem te Arnhem en werd in 2003 zowaar Nederlands Kampioen!

Om in het orkest te mogen spelen is een B-diploma van een erkende muziek-opleiding vereist, of dient men op een vergelijkwaardig niveau te musiceren.

Mocht u één van de eerstgenoemde harmonie-instrumenten spelen of willen leren spelen, wacht dan niet langer. Kom eens vrijblijvend langs op onze repetitie-avond en maak het bijzondere gevoel mee! Wij repeteren wekelijks (behalve in de grote vakantie) op de maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Tevoren even bellen voor informatie of een afspraak maken mag natuurlijk ook!