Damster Stedelijk Harmonie Orkest

Door samenwerking hoger op

Dirigent

Martijn Christian Veenstra (1976) is full-time ondernemer. Al vanaf zijn vroege jeugd was Martijn vastberaden zijn carrière in de muziek te zoeken. Op zijn 17e besloot hij om definitief te kiezen voor de trombone. Vier maanden na deze beslissing werd hij aangenomen in de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium.

Na het VWO begon Martijn zijn studie Klassiek Trombone bij Sipke Bakker. Na 3 jaar in Groningen te hebben gestudeerd, besloot hij om bij Ivan Meijlemans, solo trombonist van het Concertgebouw, lessen te nemen in Amsterdam. Terug in Groningen studeerde Martijn 2 jaar later succesvol af aan het Prins Claus Conservatorium. Hierna begon hij de opleiding 'Directie'. Tijdens deze studie volgde hij vele workshops en masterclasses onder leiding van bekende componisten en dirigenten. 

Naast dirigeren heeft Martijn zich gespecialiseerd in het arrangeren van veel verschillende muziekstijlen voor bigband, ensembles en (blaas-)orkesten. Hij dirigeert in binnen- en buitenland en is trombonist.