DSHO

Damster Stedelijke Harmonie Orkest


Dirigent

Dirigent DSHO

Martijn Christian Veenstra (1976) is full-time muzikaal ondernemer. Al vanaf zijn vroege jeugd was Martijn vastberaden zijn carrière in de muziek te zoeken. Op zijn 17e besloot hij om definitief te kiezen voor de trombone. Vier maanden na deze beslissing werd hij aangenomen in de vooropleiding van het  Prins Claus Conservatorium.

Na het VWO begon Martijn zijn studie Klassiek Trombone bij Sipke Bakker. Na drie jaar in Groningen te hebben gestudeerd, besloot Martijn om bij Ivan Meijlemans, solo trombonist van het Concertgebouw, lessen te nemen aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Terug in Groningen studeerde Martijn twee jaar later succesvol af bij Jilt Jansma aan het Prins Claus Conservatorium. Tijdens zijn studie volgde hij vele masterclasses van bekende trombonisten zoals: Ian Bousfield, Jacques Mauger (Parijs), Jurgen van Reijen en Christian Lindberg.

Hierna begon hij ‘Directie’ aan het Prins Claus Conservatorium. Tijdens deze studie volgde hij vele workshops en masterclasses onder leiding van bekende componisten en dirigenten. Op dit moment volgt hij de leiderschapsacademie  ‘In the Lead’ waarin Martijn zijn kwaliteiten als dirigent, musicus en ondernemer, verder ontwikkeld.

Naast het dirigeren heeft Martijn zich gespecialiseerd in het  arrangeren van veel verschillende stijlen muziek voor bigband, ensembles en (blaas-)orkesten. Hij dirigeert in binnen- en buitenland, is trombonist bij het professionele ensemble Slide Unit. Naast dirigent, arrangeur, trombonist is Martijn ook cultureel ondernemer. Met Via Scala wordt hard aan de weg getimmerd op het gebied van muziekeducatie. Projecten als Stichting Leerorkest Groningen, Cultuurmarkt en Meer Muziek in de Klas worden door Via Scala georganiseerd.